Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nota: Si llegiu aquest missatge és perquè no podeu visualitzar els arxius CSS vinculats a la pàgina o perquè utilitzeu un navegador que no compleix els estàndards.

Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró

Actualitat

Enrere

El cartell de les Santes de 1936, fins ara desconegut, al MASMM

Lluïsa Osa i Farré ha fet donació del cartell, com a acte d’agraïment a la ciutat de Mataró, en la qual ha viscut i treballat molts anys.

El cartell de les Santes de 1936, fins ara desconegut, al MASMM

El passat mes de juliol, el Museu Arxiu de Santa Maria va rebre la donació del cartell de les festes de les Santes de 1936, editat per l’Ajuntament de Mataró. La donant va ser la senyora Lluïsa Osa i Farré, com a acte d’agraïment a la ciutat de Mataró. El cartell conté la imatge d’un globus festiu que representa la figura del català amb barretina i un somriure, tot ell envoltat per una cinta amb els colors de la senyera. El globus s’enlaira inclinat amb l’ajuda de la metxa encesa. A la base, dues icones de Mataró: la indústria i el mar. Aquest cartell podria ésser un exemplar únic conservat, una peça desconeguda fins ara, que es troba amb un estat de conservació immillorable. El disseny és obra de l’artista mataroní Francesc Bas i Espuny i va ser imprès als tallers de la impremta Minerva del carrer de Barcelona. Aquest document gràfic s’ha incorporat a la important col•lecció de cartells de les Santes, pròpia del Museu Arxiu.

Enrere

 © 2006  Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró  •  Fet amb Xhtml i Css  •  Polítiques de privacitat i cookies
Advertiment: Els resultats d'una traducció automàtica no són mai completament fiables