Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nota: Si llegiu aquest missatge és perquè no podeu visualitzar els arxius CSS vinculats a la pàgina o perquè utilitzeu un navegador que no compleix els estàndards.

Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró

Actualitat

Enrere

Presentació de Fulls 136 i de la nova pàgina web del Museu Arxiu

Dijous dia 21 de setembre a les 7 del vespre al Museu Arxiu (c. de Beata Maria, 3)

Presentació de Fulls 136 i de la nova pàgina web del Museu Arxiu

L'equip del Museu Arxiu de Santa Maria va celebrar un acte per presentar el número 136 de la revista Fulls del Museu Arxiu de Santa Maria i la remodelació de la pàgina web de l'entitat.

En el nou número del Fulls es dona a conèixer un document de gran valor històric per a Mataró: el dietari dels anys de la Guerra Civil de Ramon Salas i Oliveras (1891-1982), conservat al Museu Arxiu, que ha estat transcrit fragmentàriament per Francesc Costa.

El mataroní Ramon Salas vivia en una casa propera al convent de les Caputxines i l'any 1924 va obrir una impremta al número 10 del carrer de Santa Maria, que esdevindria la raó social Gràfica Fides S. A. el 1931, fins que serà confiscada en temps de guerra. Al dietari entre 1936 i 1939, Salas parla detalladament dels fets de la vida quotidiana, trasbalsada pel conflicte bèl·lic, en el si d'una família menestral i de forta religiositat. En especial, els mesos dramàtics de juliol, agost i setembre de 1936 conformen un relat excepcional.

En la presentació de la revista, l'historiador Joan Gimènez i Blasco comentà aquest interessant document.

A continuació Xavier Clavell i Nadal presentà la important remodelació de la pàgina web del Museu Arxiu, que en els darrers anys ha incorporat nous continguts, una biblioteca digital i, recentment, un nou portal. La inserció de l'Arxiu Audiovisual i de la secció Noms de lloc amb contingut de Ramon Salicrú, l´afegit de més d'una vintena de bases de dades patrimonials, d'entitats, de partitures, d'imatges, etc., amb gairebé quaranta mil entrades, a més de la nova definició dels apartats de Biblioteca i Hemeroteca o la simplificació dels índexs, entre altres novetats, han fet que actualment s'estiguin rebent una mitjana de dues mil visites mensuals, moltes d'elles des de dispositius mòbils.

Enrere

 © 2006  Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró  •  Fet amb Xhtml i Css  •  Polítiques de privacitat i cookies
Advertiment: Els resultats d'una traducció automàtica no són mai completament fiables