Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nota: Si llegiu aquest missatge és perquè no podeu visualitzar els arxius CSS vinculats a la pàgina o perquè utilitzeu un navegador que no compleix els estàndards.

Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró

Actualitat

Enrere

75è aniversari del Museu Arxiu de Santa Maria – Centre d’Estudis Locals de Mataró

La commemoració s'ha iniciat el 2 de febrer amb la presentació del llibre L'ermita de Sant Simó. Recull de dades històriques, de Mn. Colomer.

75è aniversari del Museu Arxiu de Santa Maria – Centre d’Estudis Locals de Mataró

El dimarts 2 de febrer, el Museu Arxiu de Santa Maria – Centre d’Estudis Locals de Mataró compleix els seus 75 anys d’existència, i n’ha iniciat la commemoració amb la presentació del llibre L’ermita de Sant Simó. Recull de dades històriques, obra de mossèn Josep Colomer i Busquets, a les 11 del matí al programa El Mirador, de Mataró Audiovisual que s’emet per ràdio, televisió i streaming, i també estarà disponible al servei a la carta. L’entitat, a més, prepara altres actes, com ara una exposició sobre més d’un segle de cartells i programes de Les Santes, que es farà a l’Ateneu a l’estiu. Aquest 75è aniversari ens situa al febrer de 1946, el dia de la festa de la Candelera, en què, sota l’impuls de l’arxiver Lluís Ferrer i Clariana, es va fundar el Museu Arxiu per gestionar el patrimoni artístic i documental de la parròquia de Santa Maria. A Ferrer el succeïren Manel Salicrú i Rafael Soler, i tot un equip de col·laboradors entusiastes, que va fer de l’entitat l’equipament cultural de referència que és avui, al servei de la ciutat. A través de les diferents seccions del museu (el Conjunt dels Dolors, la Sala de Síntesi, el Roser i les Santes), de l’arxiu (amb imatges, enregistraments, partitures, impresos i pergamins, a més de documents civils, eclesiàstics, patrimonials i notarials), i també de la biblioteca (amb llibres de teatre, de literatura, d’història, d’art i de religió), la institució duu a terme una feina de preservació i de difusió de materials patrimonials de Mataró i el Maresme. I, alhora, n’impulsa la recerca i l’estudi, que desemboca en treballs com el de Mn. Colomer sobre l’ermita de Sant Simó, una obra rigorosa i documentada, fruit de vuit comunicacions presentades a les Sessions d’Estudis Mataronins. El Museu Arxiu de Santa Maria, en tant que centre d’estudis locals, publica aquest llibre escrit per mossèn Josep Colomer i Busquets, qui fou rector de la parròquia homònima entre 1971 i 1983, i és membre del Museu Arxiu, amb el convenciment que ve a omplir un buit bibliogràfic: la història de l’estimada ermita de Sant Simó, una capella singular que conserva el pòsit dels temps passats, dels fets tràgics i dels aplecs festius, de les tribulacions de la gent del mar i de la fe popular. El mateix dia 2 el llibre es posarà a la venda a les llibreries de Mataró al preu de 20 €. Us animem a compartir aquesta celebració amb nosaltres.

Enrere

 © 2006  Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró  •  Fet amb Xhtml i Css  •  Polítiques de privacitat i cookies
Advertiment: Els resultats d'una traducció automàtica no són mai completament fiables