Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nota: Si llegiu aquest missatge és perquè no podeu visualitzar els arxius CSS vinculats a la pàgina o perquè utilitzeu un navegador que no compleix els estàndards.

Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró

Actualitat

Enrere

“Joaquim Torres-Garcia a Mataró” conferència de Pere Tió i presentació de la revista Fulls 118

Va tenir lloc el dimecres 5 de juliol a 2/4 de 8 del vespre a la sala d'actes de la Fundació Iluro (carrer de Santa Teresa,61)

“Joaquim Torres-Garcia a Mataró” conferència de Pere Tió i presentació de la revista Fulls 118

El Museu Arxiu de Santa Maria – Centre d’Estudis Locals de Mataró organitzà un acte per presentar el número 118 de la revista Fulls del Museu Arxiu, en el transcurs del qual Pere Tió i Casas intervingué amb la conferència “Joaquim Torres-Garcia a Mataró”. Hi assistiren 90 persones. Joaquim Torres-Garcia és un artista internacionalment reconegut i valorat, pilar bàsic del Noucentisme a Catalunya i de l’Avantguarda a nivell internacional. Fill de pare mataroní, va néixer a l’Uruguai el 1874. Pere Tió i Casas aportà informació inèdita sobre el període de poc més d'un any que l’artista passà a Mataró, a l'edat de 17 anys, on rebé les primeres lliçons artístiques del professor Josep Vinardell a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis. La revista Fulls 118 conté treballs de Francesc Costa, qui escriu sobre la Batalla de Mataró ocorreguda quan l’exèrcit francès, amb els coneguts Cent Mil Fills de Sant Lluís, ocupà la ciutat el maig de 1823; de Pere Tió, que estudia a fons el pas de Joaquim Torres Garcia per Mataró, quan solament tenia 17 anys, entre 1891 i 1892 i de Bernat Aranyó, que analitza la repercussió de la primera vaga general revolucionària de l'Estat Espanyol a Mataró. A la secció “Documentació”, Joaquim Llovet comenta i transcriu unes ordinacions fetes pels jurats de Mataró l’ any 1471. A la secció “Documentació fotogràfica”, es mostren quatre imatges d’una excursió de les noies del Patronat Escolar Obrer a Can Cabanyes d’Argentona, el setembre de 1917, i amb la presència del bisbe de Girona Francesc de Paula Mas i Oliver. Fotografia: Joan Castellà.

Enrere

 © 2006  Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró  •  Fet amb Xhtml i Css  •  Polítiques de privacitat i cookies
Advertiment: Els resultats d'una traducció automàtica no són mai completament fiables