Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nota: Si llegiu aquest missatge és perquè no podeu visualitzar els arxius CSS vinculats a la pàgina o perquè utilitzeu un navegador que no compleix els estàndards.

Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró

Actualitat

Enrere

Conferència de Jordi Malé i Presentació de Fulls 111

Jordi Malé va dissertar sobre les obres teatrals de tema clàssic d'Esteve Albert, especialment sobre Medea i Dones de Troia.

Conferència de Jordi Malé i Presentació de Fulls 111

El dimecres 4 de febrer a les 19,30 h, Jordi Malé, doctor en filologia catalana i membre de l’equip del Museu Arxiu, va donar la conferència “Medea, Dones de Troia i altres obres de tema clàssic d'Esteve Albert”, il·lustrada amb la lectura de passatges de les obres per part de l’actriu Ruth Garcia. La conferència va oferir una panoràmica de la producció teatral d'Esteve Albert per destacar-hi les obres sobre figures de la mitologia grecollatina i, especialment, Medea i Dones de Troia, que van ser objecte d'una aprofundida anàlisi. Malé va parlar de les fonts de les quals va partir l'autor de Dosrius a l'hora de tractar ambdós temes clàssics i les innovacions que hi va aportar fins a fer unes recreacions del tot originals. El mateix dia, Nicolau Guanyabens va presentar el número 111 de la revista Fulls dels Museu Arxiu, que dedica l’editorial a la commemoració del Centenari d’Esteve Albert. Inclou estudis de Joaquim Llovet, Pere Tió i Jordi Malé. Llovet transcriu i comenta el privilegi de la connaturalitat amb els regnes de la Corona de Castella a Mataró concedit per l’arxiduc Carles l’any 1709. Tió escriu la primera part de la biografia de Santiago Vinardell i Palau (1884-1936), el periodista mataroní més important de l’època daurada de la premsa escrita, que va ser assassinat a Madrid els primers dies de la Guerra Civil. Malé dóna a conèixer i analitza cinc obres teatrals inèdites d’Esteve Albert que es conserven manuscrites, mecanoscrites o ciclostilades al Museu Arxiu de Santa Maria: La Marieta de l’ull viu, Verònica, Una de dues (Una de dos), La cabana i Targa (L’Andorra novella). En la secció Documents es publica un text sobre les primeres impremtes a Mataró, escrit per Ramon Salas, que es troba en el fons documental del propi Salas ingressat fa uns anys al Museu Arxiu.

Enrere

 © 2006  Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró  •  Fet amb Xhtml i Css  •  Polítiques de privacitat i cookies
Advertiment: Els resultats d'una traducció automàtica no són mai completament fiables