Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Nota: Si llegiu aquest missatge és perquè no podeu visualitzar els arxius CSS vinculats a la pàgina o perquè utilitzeu un navegador que no compleix els estàndards.

Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró

Actualitat

Enrere

Acte de reconeixement a Rafael Soler Fonrodona

Acte de reconeixement a Rafael Soler Fonrodona

Una capella dels Dolors plena a vessar va homenatjar l'erudit local, gran coneixedor del patrimoni artístic i documental de Santa Maria

El dimecres 22 d’octubre, es celebrà, a la capella dels Dolors, un acte de reconeixement a Rafael Soler Fonrodona, membre històric del Museu Arxiu de Santa Maria, que morí el 27 de juny passat. Van parlar de la seva figura, des de diferents perspectives, Joan Rosàs, cap de la Secció de Coordinació Museística i Protecció de Béns Mobles del Departament de Cultura de la Generalitat; Àngels Soler, en nom de la família i també com a conservadora del Museu de Mataró; i Manel Salicrú, en nom del Museu Arxiu de Santa Maria. A principis dels anys 80, en Rafael Soler va treballar com a gerent del Museu de Mataró, enfilant els primers trams de la renovació democràtica que vivia el país, la ciutat i el mateix museu. Va ser secretari de la Congregació dels Dolors i un dels impulsors de la restauració de totes les teles d’Antoni Viladomat. Membre actiu de la represa del Museu Arxiu l’any 1974, les seves conferències i els seus més de quaranta articles publicats a la revista Fulls del Museu Arxiu i a les Sessions d’Estudis mataronins conformen un important corpus acadèmic. Una saviesa i un tarannà investigador que el van portar a ser uns anys membre del Jurat del Premi Iluro. En l'acte també es va presentar el número 110 de la revista Fulls del Museu Arxiu que, a banda de contenir la bibliografia de Rafael Soler i escrits sobre la seva petja en el camp de la història local, inclou estudis diversos d’Antoni Martí, Xavier Carbó, Joan Safont i Manuel Cusachs sobre els Jocs Florals a Mataró, la biografia de Narcís Carbó, l’impacte de la Gran Guerra a Mataró i la branca mataronina de la nissaga dels Frediani, respectivament.

Enrere

 © 2006  Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró  •  Fet amb Xhtml i Css  •  Polítiques de privacitat y cookies