Nota: Si llegiu aquest missatge és perquè no podeu visualitzar els arxius CSS vinculats a la pàgina o perquè utilitzeu un navegador que no compleix els estàndards.

Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró

Actualitat
Veure més notícies

Presentació

El Museu Arxiu de Santa Maria, Centre d'Estudis Locals de Mataró, és una institució creada el 1946, sota l'impuls de l'arxiver Lluís Ferrer i Clariana, per gestionar el patrimoni artístic, històric i cultural de la parròquia de Santa Maria, la més antiga de la ciutat. El seu abast d'actuació i gestió, amb tot, s'ha vist progressivament augmentat gràcies a les moltes donacions rebudes, principalment de fons personals i patrimonials, i també d'entitats i d'empreses. Avui dia disposa de:

  1. Museu, que inclou el conjunt dels Dolors, mostra destacada de l'art barroc en què intervingué l'artista Antoni Viladomat, i altres seccions vinculades principalment al patrimoni parroquial.

  2. Arxiu, amb important documentació relacionada amb Mataró i la comarca del Maresme des de finals de l'Edat Mitjana fins a l'actualitat, a més de seccions de pergamins, d'impresos, de partitures musicals i d'imatges.

  3. Biblioteca, amb algunes seccions de gran rellevància, com la d'història, la de religió i la de literatura, especialment la teatral, que compta amb milers d’obres datades entre finals del segle XIX i el darrer quart del segle XX.

  4. Hemeroteca, amb diverses col·leccions de publicacions periòdiques locals de la segona meitat del segle XIX fins a l'actualitat.

Com a Centre d'Estudis Locals, el MASMM promou la recerca i, anualment, convoca les Sessions d'Estudis Mataronins, tribuna d'investigadors i estudiosos. Les comunicacions presentades cada any són aplegades i editades en volum. Des de 1978 el MASMM publica, a més, els Fulls, una revista quadrimestral de recerca històrica.

amunt

Façana del Museu Arxiu

Façana del Museu Arxiu


Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró
Carrer de Beata Maria, 3
08301 Mataró
masmm@masmm.org

Arxiu i Biblioteca:
Dijous i divendres, de 18 a 20:30 h.
Per consultar els fons, demaneu cita prèvia a masmm@masmm.org

Museu:
Per concertar visites guiades, adreceu-vos a reserves.museuarxiu@gmail.com

Seguiu-nos a Instagram i a Facebook

 © 2006  Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró  •  Fet amb Xhtml i Css