Cookie Consent by Free Privacy Policy website

XAMMAR, CAN

 

Nom de l’antic casal (també dit Can Diviu) existent on ara hi ha la plaça del mateix nom, a la ciutat vella mataronina, que va ser enderrocada al 1968 per a construir-hi un mercat, malmetent-se múltiples vestigis (mosaics, termes…) [1] de l’època romana d’Iluro.[2]

L’edifici nou no tingué utilitat com a mercat i es convertí uns anys en la seu de la Facultat de Medicina de Mataró i posteriorment encara en unes dependències municipals per a acollir-hi, entre altres serveis, el Patronat Municipal de Cultura i la Policia Local.

Al juliol del 2003 va ser inaugurada la plaça actual i, en el Ple Municipal de l’1 de desembre de 2005, s’oficialitzà el seu nom que ja era de domini popular.

A poca distància, amb accessos des del Camí Ral i des del carrer Hospital, hi ha l’ aparcament dit lògicament de Can Xammar, de diferents plantes, que aprofita l’ antic desnivell existent a la zona. Va ser construït l’ any 2002.

 

 

 



[1] Per a veure jaciments arqueològics de la zona, cercar i consultar a http://cultura.gencat.cat/invarque/Fitxainvarque.asp?cbComarca_1=+&cbComarca_2=+&cbPoblacio_1=+&cbPoblacio_2=+&cbTipus_1=+&cbTipus_2=+&cbTipus_3=+&cbTipus_4=+&cbCrono_1=09.&cbCrono_2=+&cbCrono_3=+&cbCrono_4=+&Proteccio=+&Cercar=Cerca&NRegistre=1664&idregistre=19764

[2] http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2745.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs