Cookie Consent by Free Privacy Policy website

VALLS, CAN

 

Masia (segles XVI i XVII) del terme de Dosrius que queda situada al sud de la Urbanització l'Esmeralda –Can Massuet- molt a prop dels torrent dit precisament de Can Valls i del Torrent de Can Guinardó [1] i al Veïnat de Can Batlle.

El Torrent de Can Valls neix a Can Massuet i, entre les Vinyes d’ en Pruna i el Turó del Llop, primer, i entre el Turó de Can Valls i la Urbanització de Can Valls, després, arriba al Torrent de Can Rosa i a la Riera de Canyamars.

Hi porta un petit camí que surt de la carretera de Dosrius a Canyamars, a mà esquerra. A uns dos-cents metres, a l’ altra banda d’ aquesta carretera, hi ha l’ ermita de Sant Llop, molt popular i coneguda.

 

// Can Valls és també una edificació popular, del gòtic molt tardà, del segle XVII, al camí de Can Tamis, al terme de Sant Andreu de Llavaneres.[2]

La casa és documentada l’ any 1766. Al segle XX en foren propietaris la família Valls –d’ aquí el nom- que la restaurà segons l’ estil d’ aquell moment. A l’ entrada de la casa s’ hi construí un estany i un brollador, amb una imatge de Sant Magí, decorat tot amb l’ estil modernista.

 

 

 



[1] http://www.diba.cat/documents/429042/59d92bd4-5d57-4f07-a374-f380b2d80e2e. (Fitxa núm. 83).

[2] http://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Sant_Andreu_de_Llavaneres

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs