Cookie Consent by Free Privacy Policy website

VALENCIÀ, CAL

 

Casa de pagès situada al Pla de Sant Simó, a les Cinc Sènies, al paratge conegut com Rossellona, oficialment al Veïnat de Mata 87. La casa seria habitada per la família Cebrià: Vicenç Cebrià i Oltra (mort el 1975, als 71 anys), fill de Vicenç Cebrià i Ferrándiz (supervivent de les guerres de Cuba i Filipines, mort el 1968, als 93 anys) i de Teresa Oltra i Domínguez, Vicenç es va casar amb Mª Assumpció Terradellas i Oferil. Fill seu va ser Vicenç, marit de Dolors Lleonart i Itchart.

S’ accedeix a Cal Valencià pel Camí de les Vinyes d’ en Sumells, tot i que queda un xic més al sud.[1] Tampoc són llunyanes Can Lluís Camps, Can Pauleta, l’ Horta Puig i els Vivers Maresme. Més cap a l’ est queden Can Cebrià i Can Llopis. Un nou Pla d’ Ordenació Especial per a Masies i Cases rurals en preveu rehabilitació i possibles nous usos. [2]

 

// Cal Valencià és també el nom d’ una masia situada al terme de Cabrera de Mar, a poca distància de la carretera N-II i de la Riera d’ Argentona.

 

 

 



[1] http://sostenibilitat.mataro.cat/docs/camins1.pdf

[2] http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/document/originals/urbanisme_docs/exposicio_publica/pe047_2/fitxes_001_050.pdf. Fitxa 42.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs