Cookie Consent by Free Privacy Policy website

UNIVERSO, MESÓN DEL

 

Nom que rebia una fonda que quedava situada al Camí Ral, justament en el lloc on avui hi ha la Creu de Terme, ja que fins l’ any 1928 hi hagué en aquell indret una petita illa de cases de forma pràcticament triangular i separada del Col.legi de Santa Anna pel denominat Cós d’ en Celdoni.

Propietari del Mesón del Universo va ser Ramon Salicrú i Masvidal, antic soci de l’ Hostal Montserrat que hi havia al mateix Camí Ral, fent cantonada amb el carrer de Sant Agustí.[1] De fet, abans era la Posada Peninsular, també coneguda com la “Posada de Paco, el extremeño, y de la Rosa”. [2]

Al Camí Ral, des de temps allunyats hi havia moltes fondes, ja que era la carretera que anava de Barcelona a Girona i a França. [3]

 

 

 



[1] Veure l’ article “El menjar del Mesón del Universo, la fonda del meu avi”. Fulls del Museu-Arxiu de Santa Maria núm. 105 (Mataró, gener del 2013), signat per Manuel Salicrú i Puig.

[2] L’ any 1907 Ramon Salicrú i Masvidal va haver de traspassar el seu negoci. Emília Mandri, vídua de Ramon Vives, en seria la nova propietària. Aquests tenien una bodega al carrer de la Mercè. Al cap d’ un temps, Emília vengué el seu negoci a Josep Ferrer i Soriano, l’ amo de la Fonda Pepín.

[3] http://www.todocoleccion.net/mataro-camino-real-meson-universo-hacia-1910~x25850405. També era coneguda en aquest indret la denominada Fonda del Centro, a la Rambla, regentada per Josep Ferrer. I altres com Can Pepín (al final del carrer de Sant Agustí, pujant a mà esquerra, fent cantonada amb el Camí Ral), Ca l’ Aragonès (al carrer de Sant Josep, on hi hauria després la matalasseria de Can Bonet i ara la Gofreria) i Can March (a la Plaça del Beat Salvador).

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs