Cookie Consent by Free Privacy Policy website

SUÍS, HOTEL

 

Abans Hostal Montserrat, quedava situat a la cantonada del Camí Ral i del carrer de Sant Agustí. Era la més antiga de les fondes de Mataró, constatada a mitjans segle XVIII. Aquí solia hostatjar-se el Baró de Maldà quan visitava la ciutat. L’ Hostal Montserrat estava situat al Camí Ral (Fermí Galan 377), fent cantonada amb el carrer de Sant Agustí. Posteriorment, a partir de la dècada dels quaranta del segle XX, fou l’ Hostal i l’ Hotel Suís [1], lloc prou reconegut per a festes o celebracions familiars així com convencions professionals.

El Suís era regentat per Amadeu Falcó i Vila i per la seva esposa Catalina Cortada Paredes. Per altra banda el matrimoni format per Francesc Coma i per Llúcia Collantes s’ encarregava de l’ Administració.[2]

Constituïa un edifici característic d’ aquella zona. Enderrocat fa temps, avui, al seu lloc, hi ha les dependències centrals del Banc de Bilbao (BBVA).

 

 

 



[1] http://hostals.blogspot.com.es/search/label/Maresme. A pocs metres de distància, en el mateix Camí Ral, anant cap al carrer de Lepanto, hi hagué fa anys un popular bar conegut amb el nom de Can Mercader.

[2] Veure “Camí Ral. De l’ Hotel Suís a l’ Havana”, de Pilar González-Agàpito. DC Plus, Serveis Editorials. Juny 2018. Pàgs. 28-33.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs