Cookie Consent by Free Privacy Policy website

SATORRAS, IES ALEXANDRE

 

Es localitza a l’ Avinguda del Velòdrom, fent cantonada amb el carrer Terrassa. [1] L’ Institut Alexandre Satorras es trobava abans on justament hi ha ara l’ IES Damià Campeny, a la Plaça dels Bous de Mataró.[2]

L’ IES Alexandre Satorras, de caràcter públic, desenvolupa cursos d’ ESO, Batxillerat (en les seves diferents modalitats), Cicles Formatius (de graus mitjà i superior) i Ensenyaments d’ Esports.[3] Des de fa uns anys ha incorporat els espais de l’ antiga escola Joanot Martorell, que donava al carrer Terrassa.

Alexandre Satorras i Capell (1901-1967) va ser Director del Patronat d’ Ensenyament de Mataró, germen del primer Institut Públic d’ Ensenyament Mitjà de Mataró, després de la Guerra Civil. Catedràtic de Filosofia i Pedagog, estava casat amb Angeleta Ferrer i Sensat. També va ser Director de l’ Institut Joan d’ Austria, de Barcelona.

Altres centres d’ Ensenyament Públic Secundari de Mataró són Damià Campeny (Plaça dels Bous 5) [4], Josep Puig i Cadafalch (Sant Josep de Calassanç 16) [5], Miquel Biada (Avda. Puig i Cadafalch, 89-99) [6], Laia l’ Arquera (Ciutat Freta 26) [7] i Thos i Codina (Riera de Cirera 57) [8]

 

 

 



[1] www.satorras.cat

[2] Per a conèixer la historia de l’ Institut Alexandre Satorras, veure “Una brasa viva. Cinquanta anys de l’ Institut de Mataró”. Editat per la Generalitat de Catalunya l’ any 2009.

[3] http://agora.educat1x1.cat/iessatorras/moodle/

[4] www.damiacampeny.org

[5] www.inspuig.org

[6] www.biada.org

[7] www.xtec.es/centres/a80a46797

[8] www.iesthosicodina.cat

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs