Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PLANA, CAN

 

Celler molt conegut a Mataró, situat al capdamunt del carrer dels Àngels, fent cantonada exactament amb el de les Caputxines. Estava regentat, des de mitjans del segle XX, per la família de Manuel Plana i Bransuela (mort el 1989, als 76 anys), fill de Manuel Plana i Boneri i de la mestra Àngela Bransuela i Nonell.

Germans de Manuel Plana i Bransuela van ser Mª Teresa, muller d' Enric Borràs i Trulls; Mercè, muller de Josep Prat i Boba (que havia estat Alcalde d' Òrrius); Carme (morta a Córdoba –Argentina-) i Juliana, aquestes dues Religioses de la Immaculada Concepció.

Altres cellers de Mataró d’ aquella època serien el de Can Palauet (al carrer d’ en Palau), el de Can Martí Coll (a la plaça de la Peixateria), el del dentista Guinart (al Rierot, amb vinyes desaparegudes quan es construí el Polígon industrial Mata-Rocafonda), el d’ en Sabé i el de Can Sisternes. [1]

 

 

 



[1] Veure l’ article “Les vinyes i el vi de Mataró”, signat per Manuel Salicrú i Puig i publicat a FULLS/74, DEL Museu Arxiu de Santa Maria. Mataró, octubre de 2002. Pàgs. 26- 39.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs