Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PERLA, LA

 

Fàbrica de gasoses i d’ altres productes similars que es localitzaria al carrer de Sant Cugat. En serien propietaris la família Romeu.[1] Concretament, Ramon Romeu i Llanas, fill de Fidel Romeu i Alcover –mort el 1977, als 76 anys- i d' Eugènia Llanas i Viu –morta el 1994, als 93 anys-, fou, durant divuit anys, president de l' Associació de Pessebristes de Mataró.

Home veritablement polifacètic, havia estat alumne de l’ Escola de Teixits de Punt de Canet de Mar, àrbitre oficial de Tir Olímpic i fabricant de gasoses. En aquesta faceta, arribà a recopilar un cens de tots els industrials del seu ram a Catalunya.

Es va casar amb Mª Glòria Ruíz i Lanau i va tenir quatre fills: Regina, Ramon, Adriana i Francesc Xavier.

Ramon Romeu i Llanas (1927-2002) va tenir dos germans: Fidel, que havia estat President de la Junta dels Antics Alumnes dels Germans Maristes, casat amb Mercè Bosch i Nart, i Eugeni, casat amb Joana Cruzate i Palau, professor, que va ser Director del Col.legi de Santa Anna, i Regidor de l' Ajuntament, per la coalició Convergència i Unió.

 

 

 [1] http://coldsifons.blogspot.com.es/p/sobre-la-colleccio.html. També eren famoses, fa anys, les fàbriques de sifons i gasoses de Ramon Pons (del carrer del Carme 44); de Fèlix Jané (Camí Ral 460) i d’ Antoni Batlle (aquí, al carrer de Sant Cugat 6).

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs