Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PERAMÀS

 

Veïnat que queda clarament delimitat per l’Avinguda Josep Puig i Cadafalch, la Ronda Leopoldo O’Donnell, l’Avinguda de la Gatassa i el carrer de Josep Monserrat i Cuadrada. Es tracta d’una zona urbanitzada per la Caixa d’Estalvis de Mataró a partir dels anys seixanta. Els Peramàs constituïen, des del segle XVII, una important família mataronina dedicada bàsicament al comerç i a la navegació.

Al centre del veïnat hi havia la casa pairal de la família, que popularment era coneguda com la Casa de la Por, enderrocada als anys cinquanta del segle XX.[1]

Avui Peramàs és una zona prou poblada amb tot tipus d’ establiments comercials, entre els quals Venus Perruqueria Exprés (Jeroni Pujades 5); Reformas Iluromar (Aribau 9); +Q Baile (Goya 10); Creacions Marina (Pompeu Fabra 56); Centre de Ioga Marina (Miquel Biada 72); El Món de la Reforma (Pompeu Fabra 27); Zurich (Rda. O’ Donnell 73); DTP Tatto (Pompeu Fabra 31); Viumar (Rda. O’ Donnell 73); Floristeria Rosana (Joan Larrea 14); Optimetria Quiromassatge Mataró (Velázquez 7); Mundi Casa (Biada 85); Iluro Autoescola (Rda. Antoni Comas 1); Vanuza Menjar per emportar (Pl. Catalunya 27); Centre Spertisà (Avda. Puig i Cadafalch 21); AML Automoció CF Tallers i Motorcoll (Plaça de Catalunya 18 i 5, respectivament); Pastisseria O’ Donnell (Rda. O’ Donnell 30); Granja Montse (Rda. O’ Donnell 3) i Òptica Catalunya (Pl. Catalunya 44).

De fet, sovint, el veïnat de Peramàs es denomina conjuntament amb el de les Esmandies, que queda adjunt, en direcció llevant.

 

 

 



[1] Vegeu "Mataró, Argentona, Cabrera i Vilassar. 200 anys enrere. Els plànols dels dominis de Cartellà i de Moja". Publicació amb comentaris de Joaquim Llovet editada per l’Ajuntament de Mataró. Maig de 1999.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs