Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PARE ETERN, CAL

 

Es localitzava a l’ Havana, a la part baixa de la ciutat, des del Camí Ral fins al mar, a l’ alçada del que seria l’ actual carrer de Floridablanca. També era conegut com l’ Horta Rovira, propietat de l’ agricultor Josep Rovira i Rovira, persona d’ ideologia regionalista, que havia estat regidor de l'Ajuntament de Mataró en els anys anteriors a la Dictadura de Primo de Rivera i abans, president del Sindicat Agrícola. [1] S’ havia casat amb Agustina Subirà.

En aquesta zona hi havia també altres sènies com Can Sala, Can Lleó o Cal Collut (a l’ altra banda del Camí Ral). També hi havia tres cases de comparets o pagesos de secà, que eren Can Xerrac, Can Xatu i Ca l’ Arrà. [2]

 

 

 



[1] Josep Rovira i Rovira havia format part també de la de la Junta del Centre d’ Agricultors de Mataró i Comarca, el 1917, amb Antoni Vivó i Amat, Desideri Nonell i Roig, Antoni Roca i Casajoana, Miquel Rovira i Casals, Casimir Labori i Arqué, Jaume Rodon i Mustarós i Salvador Nonell i Comas.

[2] VILA I BOIXADER, Ramon: “Catalunya, esqueixos d’ un passat”. El Maresme”. Memòria, Editorial. Mataró, Abril de 1991. Pàg.95.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs