Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PARC, HOTEL DEL

 

Gran casal d'estiueig –conegut com la Torre Gran- fet edificar per l'empresari tèxtil Antoni Serra Feliu, l'any 1909, a Sant Andreu de Llavaneres. El 1956 va ser adquirida per Lluís Valls i Taberner que la va transformar en l’ Hotel del Parque. El 1896 va passar a mans dels Germans Maristes. L’ edifici, de planta rectangular, és format per diversos cossos, d'alçades desiguals. Hi destaca especialment la tribuna semicircular, que fa també de terrassa, tancada amb una original barana de ferro forjat.

Al costat de la torre hi ha la casa dels masovers, un curiós edifici art déco, amb una destacada torre amb la teulada molt inclinada i amb un gran voladís.[1] Avui hi ha instal.lada una residència.

 

 

 



[1] Altres restaurants hotels de Llavaneres són o han estat Can Jaume, El Racó del Navegant, La Taverna del Port, Ristorante Italiano, Cal Mario, Il Porto (tots ells al Port del Balís); Les Palmeres, Pins Mar, Castell de Mar, Santa Gemma i Metumbo, a la carretera N-II (quilòmetres 652, 651, 651 i 650, respectivament); Vil.la Minerva (Camí del Pla, 3); Masia Graupera (Passeig de les Monges, 48); Mas Nadal (Veïnat d’ Avall, 31); La Dolça, El Pou i Can Pere Joan (Av. Sant Andreu 66, 43 i 7, respectivament); El Casal de Llavaneres, Kulumines i Sanç (a l’ Av. Catalunya 56, 34 i 63, respectivament); Restaurant Centre Equestre (Camí de Can Cabot d’ Amunt s/n); El Picarol (Munt 21); La Panificadora (carrer del Doctor, 17) i Carpi Pizza (Cardenal Vives, 7).

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs