Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PALAU, EL

 

Nom que designa l’indret de Mataró que queda justament al costat de la Riera de Sant Simó i a sobre de la Ronda d’Alfons X el Savi. En realitat existeix el Palau “de dalt”, que coincidiria a grans trets amb el que és ara la Ciutat Jardí, i el Palau pròpiament dit –el barri del Palau o també Palau "de baix"- que queda a l’est de la carretera que va a Sant Andreu de Llavaneres.

El nom de Palau sembla fa referència a unes propietats d’un llinatge mataroní d’aquest nom, documentada ja al segle XIV, que se subdividiria en diferents famílies.[1]

També es coneix amb aquest nom el paratge que correspondria aproximadament a l’ actual carrer d’ en Prat de la Riba, on s’ havia instal.lat la fàbrica d’ indianes de Josep Cantallops. Comerços o instal.lacions del sector són Insval Asesoría de empresas (Pacheco 107); Maria Perruqueria (Carretera de Mata 21); Auto In (Rda. Alfons els Savi 129) o Vista serveis integrals (Rierot, 2C).

Arran de mar, a la zona coneguda com a Cal Pilé, hi ha el camp de futbol municipal també denominat Camp d’ Esports del Palau.

 

 

 



[1] SALICRÚ I PUIG, Ramon: “ Mataró, carrer a carrer. Nomenclàtor de la ciutat.”. Patronat Municipal de Cultura. Capgròs. 2006. Pàg. 116.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs