Cookie Consent by Free Privacy Policy website

OLIVERAS, CA L'

 

Casa núm. 83 de la Riera mataronina, que es troba pujant a mà dreta. Va ser construïda per l’ arquitecte Josep Oriol Mestres i Esplugues.[1] Al seu portal hi ha unes interessants escultures.[2] És un edifici entre mitgeres de tipus acadèmic, amb les tres plantes jerarquitzades de baix a dalt. Les dues primeres tenen balcó corregut mentre que el pis superior presenta tres pilastres senzilles. A la planta baixa hi destaquen dos bustos coronats.

De fet Manuel Comas i Font, a l’ any 1853, la va reedificar de nou, essent el director de l’ obra el conegut arquitecte Miquel Garriga i Roca. Per això, de vegades, aquesta casa també es coneix com a Can Comas.

La Riera ha estat sempre l’ artèria vital de la ciutat i la seu de molts edificis característics i de valor artístic. Entre ells, esmentaríem també Can Rifà, Can Carrau, Can Fonrodona, Can Fité.. entre moltes altres.

Avui, en aquest edifici, hi ha una sastreria que porta el nom d’ Oliveras perquè, després de la Guerra, s’ hi instal.là Rosa Oliveras i Mas –la Rositeta-, conjuntament amb la seva mare Isabel Mas i Sauleda, iniciant un negoci relacionat amb la confecció. En unes dependències del mateix edifici hi havia fa uns anys l’ estudi del fotògraf Ramon Estapé.

 

 

 



[1] http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2707

[2] SALICRÚ I PUIG, Manuel: “Quatre recorreguts...”. Op. Cit. Pàg. 29.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs