Cookie Consent by Free Privacy Policy website

NOVELLAS, INDUSTRIAL

 

Empresa del gènere de punt a Mataró, de Joan Novellas i Pons, que s’ havia estructurat com una Societat Anònima. Als anys seixanta del passat segle tenia un centenar de treballadors. Estava situada al carrer de Sant Isidor, fent cantonada amb el passatge Sisternes.[1]

Alcalde –President d'una Comissió Gestora- de Mataró, després dels Fets d' Octubre de 1934 i fins al 1935, Joan Novellas era a la vegada propietari de l'empresa fundada el 1900 [2]- que va participar en l' Exposició d' Indústries Locals celebrada el mes de juliol de 1911 [3], al Col.legi de Santa Anna.

S'havia casat amb Concepció Puig i Galceran (1887-1966). Fills seus van ser: Joan, que seria el marit de Carme Arañó i Pasant; Teresa, casada amb Benet Fité i Sala; Antoni, casat amb Elvira Aguirre de Cárcer López de Sagredo, i Josep, casat amb Dolors Montaner i Rusca.

Membres de la família Novellas van residir durant un temps a Egipte.

 

 

 



[1] Altres fabriques del gènere de punt d’ aquest sector de Mataró, als anys trenta del passat segle XX, podrien ser: Enric Arañó (Moratín 4), Joaquim Coll i Regàs (Sant Isidoro 1), Jaume Ichart (Roger de Flor 3), Industrial Mataró (Isern 23), Jaume Julià (Tetuan 75), Antoni Latorre (Roger de Flor 3), Andreu Roldós (Isern 27), Claudi Robreño (Tetuan 40) i Joan Valls (Sant Isidor 10).

[2] "Revista Hispano Americana Ilustrada … a Mataró". Any VI. Barcelona, agost de 1911. (Reeditada al 1986, en el 75è aniversari de l'Exposició d'Indústries Locals).

[3] FULLS/78, del Museu Arxiu de Santa Maria. Mataró, gener 2004. Pàgs. 27-36.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs