Cookie Consent by Free Privacy Policy website

NOGUERES, CAN

 

Es troba a la urbanització Sant Salvador, una zona de Mataró amb diferents edificis interessants, com Can Bartra, de carŕcter modernista, a relativa poca distŕncia de l’ Avinguda Puig i Cadafalch.[1] El seu arquitecte fou Jordi Capell i Casarramona (1925 -1970), que és l’ autor també- entre altres obres- de Can Masjuan (a l’ actual Parc Central), de Can Bellavista (carrer Sant Agustí), de Can Bagués (a la carretera N-II) i també de Can Ferrer, a la mateixa urbanització de Can Bartra. Es tracta d’ un conjunt d’ obres que podríem considerar del moviment modern de mitjans del segle XX.

 

// Can Nogueras és també una masia localitzada al Veďnat de Maians.[2] Queda molt a prop d’ una altra masia coneguda, Can Penes, en una zona propera al terme municipal de Mataró.

L’ edifici de Can Nogueras de Maians és del segle XVI.[3] Té planta rectangular, de dos cossos contigus, el principal de planta baixa i pis. A la façana, el portal és adovellat (amb la inscripció 1632) i hi ha un rellotge de sol (amb data 1878). Ben segur que les dues dates fan referčncia a dos moments en que l’ edifici fou restaurat.

 

// Finalment, Can Nogueras és una finca situada al Pla de Sant Simó, a molt poca distŕncia del litoral i a l’ oest del conegut Hotel Castell de Mata i del cŕmping situat a la mateixa zona. Més a l’ oest de Can Nogueras hi ha Can Bagués i més cap al nord, Can Llopis.

 

 

 



[1] http://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_monuments_de_Matar%C3%B3_(perif%C3%A8ria)

[2] GRUP LLAVOR: “Fonts. Itineraris per les fonts de Mataró…”. Op. Cit. Pŕg. 174.

[3] http://www.diba.cat/documents/429042/59d92bd4-5d57-4f07-a374-f380b2d80e2e. (Fitxa 99).

<<<=== Retorn pŕgina principal Mataró: Noms de llocs