Cookie Consent by Free Privacy Policy website

NAU GAUDÍ

 

Espai prou conegut, situat al carrer de la Cooperativa, antiga dependència de l’ edifici de “La Obrera Mataronense”, que seria construïda l’ any 1883, quan Antoni Gaudí estava finalitzant la seva carrera d’ arquitecte. Es tracta d’ una senzilla nau industrial en la qual ja s'intuïa la seva genialitat com arquitecte. Amb el pas dels anys l'obra va sofrir algunes alteracions.

L'any 2008 l'Ajuntament va procedir a la seva acurada restauració, dirigida per Manuel Brullet, i ara es pot contemplar tal com va ser projectada. La nau és un espai diàfan, sens columnes, amb les parets de maó i una coberta de teules ceràmiques sostinguda per mitjà d'arcs parabòlics de fusta. A la nova plaça que s'ha obert al seu voltant es pot contemplar la vella xemeneia i una curiosa construcció cilíndrica on s'ubicaven els lavabos, també de l’època de Gaudí.

Avui, convenientment restaurada, la Nau, amb els seus arcs parabòlics característics esmentats, és seu de la Fundació Bassat i s’ hi realitzen exposicions periòdiques i actes culturals de diferent caire.[1]

 

 

 



[1] http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=4160

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs