Cookie Consent by Free Privacy Policy website

MUSEU MUNICIPAL DE MATARÓ

 

També conegut com Can Serra –edifici de 1545, de Jeroni Serra i Arnau- es troba al Carreró.[1] Originàriament (1889) el museu es localitzava en una sala de l’ antiga Fleca (Forn de Pa, comunal), que estava destinada a convertir-se en l’ Escola d’ Arts i Oficis de Mataró.

Però l’ any 1915 l’ Ajuntament va adquirir l’ ex-casal de l’ antiga família Serra per a instal.lar-hi el Museu i una biblioteca, projecte que no va reeixir.[2]

No seria fins l’ any 1942 que es feu efectiu i ara –particularment després de l’ ampliació del 1976- el Museu disposa de sales per a exposicions temporeres i altres de síntesi històrica, relacionades amb la ciutat. Del 1983 al 1997, el Museu es va integrar a la xarxa de museus comarcals però, des del 1997, és exclusivament Museu de Mataró. El Museu gestiona també indirectament el Clos Arqueològic de la Torre Llauder.

Al Carreró hi ha diferents cases que guarden el regust del Mataró històric. Destacaríem, Can Cruzate (del Modernisme, amb construcció dels segles XVI, XVII i XX); la casa núm. 39, on va néixer Josep Puig i Cadafalch (de reminiscències barroques a la façana); Can Solà (també barroca) i les cases que porten els números 3 (del segle XVIII) i 41 (del segle XIX).

 

 

 



[1] http://www.mataro.cat/portal/ca/Cultura/content/equipaments/museu/index.html

[2] http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2655

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs