Cookie Consent by Free Privacy Policy website

MONTNEGRE

 

Situat al nord del Maresme i part del Vallès Oriental, el Montnegre s'estén entre la Tordera i la Riera de la Vallalta. És una unitat de relleu que dóna personalitat i forma al nord de la comarca del Maresme.

Amb 15.000 hectàrees, aquest massís, el nom del qual prové de la foscor dels seus boscos d'alzines, va passar a formar part de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona junt amb la serralada del Corredor amb el nom de Parc Natural del Montnegre i el Corredor.

Poblat des del neolític, tal com demostra el dolmen de la Pedra Gentil a Vallgorguina, l'ús agrícola del sòl ha desaparegut pràcticament, i ara el seu territori es va reconvertint per dedicar-lo a usos lúdics i d'oci.

Amb la Riera de Fuirosos, l'ermita de l'Eola, Sant Martí de Montnegre o Hortsavinyà, el Montnegre és avui un territori ocupat en el 95% per la massa forestal, la qual, en algunes àrees, està formada per una vegetació de caràcter centreeuropeu, cosa que el converteix en un lloc molt agradable per a l'excursionisme, el senderisme i l'esbarjo. Té com a altituds màximes els cims del Turó Gros (758 m.) i el turó d’ en Vives (760,3 m.)cims

La Vallalta és una estreta vall que circula pels contraforts del massís del Montnegre al Maresme entre els municipis d'Arenys de Munt, Canet de Mar i Sant Pol de Mar, a la riba de la mateixa riera, i hi trobem Sant Iscle de Vallalta i Sant Cebrià de Vallalta

 

 

 

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs