Cookie Consent by Free Privacy Policy website

FÀBREGAS I DE CARALT, CAN

 

Amb aquest nom es coneixia la fàbrica de paper que quedava situada al carrer de Biada núm. 15, entre la Ronda Alfons XII [1] i pràcticament el carrer d’ Iluro. L’ any 1883, Ignasi Caballol, mestre d’ obres projectà la fàbrica i la xemeneia de la Farinera Mataronesa Larroca, com molts altres edificis de Mataró. L’ any 1890 el nombre canvia a Martín y Cia. De 1916 a 1928 es coneix com l’ empresa de Jaume Martí i Serra, que es dedicava al tintat. I ja després, de 1925 a 1975, seria la Societat Anònima Fàbregas i de Caralt, funcionant com una fàbrica de paper. Com moltes altres empreses del sector, a les darreries de la dècada dels setanta o dels vuitanta, tancà les seves portes.

En mig d’ una gran polèmica ciutadana, a fi i efecte de deixar un solar completament expedit per la hipotètica construcció dels magatzems “El Corte Inglés” –que havien denotat interès per a instal.lar-se a Mataró- l’ any 2009, l’ edifici fou desmuntat per peces i guardat en uns solars del Veïnat de Mata, amb el projecte de ser reconstruït un dia a l’ espai de la cantonada del carrer de Biada amb el carrer de Tetuán.[2]

 

 

 



[1] Entre altres, a la ronda Alfons XI s’ hi troben establiments com Just You Need, GM (aluminis), Cafeteria Internet, Ceràmiques Freta, Flaquer, David Mundó (motos), Finques Nadal, Urbenia, Adorns Viada, Frankfurts Autentic, Vodafone, Sis, Dras, La Vendetta (pizzeria), OnStage (dansa), El Rebenque (asador argentino), Bar Lennon, Casa Tina, Kafka Café i Segle XXI (perruquers).

[2] http://chimevapor.wordpress.com/2009/11/15/un-paseo-industrial-por-mataro/

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs