Cookie Consent by Free Privacy Policy website

DOMÈNECH, MOBLES

 

Coneguda botiga de mobles, decoració tapisseria, objectes d’ art, que quedava situada entre la Riera 38 i el carrer d’ en Palau 8 i 10. L’ empresa va participar a l' Exposició sobre Indústries Locals que es va celebrar al Col.legi de les Escoles Pies de Santa Anna, el mes de juliol de l'any 1911 i que serví per a donar a conèixer a l' exterior una mostra de la realitat de l' economia mataronina. [1] L’ havia iniciat el Sr. Santiago Domènech i Sala. Després de múltiples vicissituds, la botiga tancà l’ any 2012. [2] El taller estava al carrer de Sant Agustí 59.

Altres botigues de mobles [3] de Mataró, d’ abans o d’ aquestes darreres dècades, serien Mateu Ros (Barcelona 36), Mobles Cañellas (Sant Josep 8-10), Nilsa (Riera 21 i Aving. Jaume Recoder 62), Magatzems Rovira (Argentona 75), Mercat del Moble (als carrers Pablo Iglesias 20, Sant Benet 41, Castaños 90 i Ronda Prim 77), A B Decoración (Montalt 21), Mobelinde (als carrers Biada i Avinguda Puig i Cadafalch), Mac Mobles (Rda. Prim 77), MOC, Mobles d’ ocasió (Batista i Roca 2) i Galerias del Tresillo (al Camí de la Geganta). A la Riera, als anys trenta, hi havia també Mobles Jubany. I a l’ actual Plaça de les Tereses i al carrer de Sant Josep, els Mobles Viza.

 

 

 



[1] No pas lluny, al Carreró 17, hi havia, a principis del segle XX, el taller i botiga de mobles de fusta d’ alzina, de Jaume Cabot.

[2] GONZÁLEZ-AGÀPITO, Pilar: “Riera amunt, Riera avall”, Mataró, 2015. Pàgs. 89-94.

[3] Per consultar anunciants per categories, veure www.guiacapgrosdemataro.com

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs