Cookie Consent by Free Privacy Policy website

CREU BLANCA, LA

 

Els orígens de La Creu Blanca els trobem en la farmàcia dels Camín, antiga família mataronina d’apotecaris. Inicialment estava situada al carrer d’en Pujol cantonada amb el carrer de Santa Maria. Als anys trenta del segle XX n’ eren titulars els Fills de Maria Pagès i Bonacasa, muller de Gerard “Grau” Coll i Brossa, conegut empresari mataroní, inversor en diferents rams (tèxtil, cinemes, farmàcies…).[1] Morta Maria, Grau es tornaria a casar, amb Mercè Enrich i Bertra, farmacèutica (morta el 1991, als 92 anys). Fills de Gerard Coll van ser Teresa (que es casaria amb Joan Duran i Magriñà), i Josep Mª (casat amb Victòria Coarasa i Gómez). Col.laborador de la Fira i de múltiples activitats ciutadanes, Gerard Coll i Brossa va morir el 1979, als 84 anys. Vivia al Veïnat de Cirera.

La Creu Blanca [2] es troba –des del 1954- a la cantonada entre la Plaça Xica i el carrer de Na Pau. En aquest lloc hi havia abans una barberia, coneguda com Can Farinós.

 

 

 



[1] Altres farmàcies conegudes de Mataró, en aquells temps eren la de Francesc Arenas (Riera 50), Mercè Enric (Sant Josep 36), Benet Fité (Riera, cantonada amb Sant Josep), Lluís Matas (a la Plaça de Cuba), Pere Pascual (carrer Nou 1), Francesc Spà (Plaça de Santa Maria), Antoni Trullàs (Rambla 8) i Ramon Vilardell (Camí Ral 311, ara Puig i Cadafalch).

[2] http://www.mataro.cat/web/portal/ca/campanya/OpenPuigiCadafalch/documents/48hOPEN_llibret.pdf

(Pàgs. 42 i 43).

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs