Cookie Consent by Free Privacy Policy website

CARRERAS, CAN

 

Can Carreres, Can Tubau, es troba a la part mitjana de la Riera de Riudemeia, entre el Fondo de la Gallega i la carretera C-1415 que va de Mataró a Granollers. Les cases d’ aquest indret queden avui situades dins la propietat de Can Navas o Bell Racó.

Altres propietats d’ aquest sector conegut per Veïnat de Pins, són Can Freginals, Can Roviró, Can Buringues, Can Riudemeia Can Barmona o Can Ramon. [1]

 

// També és Can Carreras, Can Pardal, la Casa de les Palmeres o el Mas Salvador, la masia situada al Veïnat de Traià. Se la coneix com Can Carreras per haver estat propietat de la família de l’ historiador Francesc Carreras i Candi. I encara més popularment com “la casa dels pintors” perquè –sembla- era freqüentada per Ramon Martí i Alsina.[2]

 

// També, al terme de Dosrius, hi ha una altra masia que porta el nom de Can Carreres. Es troba a l’ oest del Turó de la Gola i a poca distància de Can Jaumí, al peu del Torrent de Maians.

 

 

 



[1] http://www.icc.cat/vissir/ Cal cercar el nom i fer l’ aproximació adequada, amb el “zoom”.

[2] Veure l’ interessant article signat per Pere Tió Casas, que porta per títol “Ramon Martí i Alsina a Mataró”, publicat a FULLS/104, del Museu Arxiu de Santa Maria. Mataró, octubre de 2012. Pàgs. 14-29.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs