Cookie Consent by Free Privacy Policy website

BIGAY, CAN

 

Coneguda lampisteria de la Rambla de Mendizábal 13, ara Riera. El seu propietari, als anys trenta del passat segle, Joan Bigay i Llusià s'havia casat amb Elvira Ventura i Llovet, i havia adquirit el negoci del Sr. Narcís Aymerich.

Un fill seu, Josep Bigay i Ventura es va casar amb Miquela Amat i Sala [1] i van tenir dos fills: Carme, muller de Josep Turón i Albanell, i Jaume, casat amb Montserrat Cot i de Torres. Can Bigay, botiga, va tancar les seves portes l’ any 2006. [2]

Altres lampistes coneguts d’ aquell moment, a Mataró serien Salvador Armengol (Palau 16), Joan Asparch (Sant Cristòfor 5), Ferran Boquet (Santa Teresa 23), Vda. de G. Buch (Cuba 102), Jaume Fàbregas (Bisbe Mas,8), Pere Saleta i Xifré (Santa Marta 15), Artur Galí (Montserrat 50), Isidre Julià (Santa Teresa 47), Francesc Magrassó (Argentona 52), Manuel Murlans (Palau 31), Joan Pla (Fermí Galan 345) i Domènec Ricardi (Torrent 74).

 

 

 



[1] Una germana de Miquela, de nom Rosa, es casaria amb Josep Macià i Rodríguez i serien els pares de Joaquim i de Joan.

[2] GONZÁLEZ-AGÀPITO, Pilar: “Riera amunt, Riera avall”, Mataró, 2015. Pàgs. 113-116.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs