Cookie Consent by Free Privacy Policy website

TARASCÓ, EL SANT CRIST D’EN

 

Es tracta d’ una capelleta que queda ubicada a la façana del núm. 1 del carrer de Sant Pere, fent cantonada amb el Camí Ral (tram conegut amb el nom de Ravalet).[1]

Amb motiu de la Diada de la Santa Creu es feia una benedicció del terme mataroní, de manera simbòlica, als quatre vents i en concret a la Creu d’ en Ramis, al mar, al Sant Crist d’ en Tarascó i al Cementiri de l’ església parroquial. Sabem però que l’ any 1738 es canvià la forma de procedir i es passà únicament a fer-se la benedicció des de l’ ermita de Sant Simó, després d’ una processó que es va originar a Santa Maria.

Fa uns anys, la capelleta del Sant Crist d’ en Tarascó a la que estem fent referència, va ser restaurada.[2]

 

 

 



[1] “Bloc Mataroní. Una manera de fer història (1925)”. Patronat Municipal de Cultura de Mataró. Editorial Alta Fulla. Caps de Bou,16. Mataró, 1990. Pàg. 125.

[2] Són moltes les capelletes que es troben en el nucli urbà de Mataró. Sense poder ser exhaustius, enumeraríem la de Sant Simó (al carrer del mateix nom, façana de la casa núm. 3); la de la Mare de Déu dels Àngels (al carrer Portal de Valldeix o dels Àngels, núm.12); la de Sant Rafael (al Torrent, 42), la del Sant Crist (a la Font del Camí Fondo), la de Sant Llorenç (a la muralla del seu nom, núm 32), la de Sant Roc (al carrer d’ Argentona, 16), la de Sant Joan (al núm. 29 del carrer), Sant Domènec (al carrer d’ Argentona, 34), dues de la Mare de Déu del Carme (una al carrer de Sant Josep 52 i l’ altra al carrer de Barcelona 5), la de Sant Salvador (a la placeta del seu nom, núm.9), Sant Pere (al núm 41 del carrer), Mare de Déu dels Dolors (al carrer Beata Maria 5), dues de Sant Antoni (al carrer d’ en Moles 18 i al carrer del seu nom 37), Sant Gaietà (al carrer d’ en Pujol 43-45), Sant Agustí (al núm 10 del seu carrer), Sant Elm (al carrer de Sant Antoni 69), Sant Cristòfol (al núm 5 del seu carrer) i Sant Francesc d’ Assís (també al carrer del seu nom, núm 1-1bis).

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs