Cookie Consent by Free Privacy Policy website

SIMÓ, SANT

 

Veïnat que es localitza a la banda est del casc urbà mataroní, arran del mar i al peu de la riera del mateix nom.[1]

Al paratge [2] s'hi localitza la coneguda Ermita de Sant Simó [3], construïda al segle XVI, dedicada a l’apòstol que, abans de convertir-se en un seguidor de Jesús, havia format part de la organització dels zelotes, ciutadans jueus que lluitaven contra els romans. Potser per aquest motiu Sant Simó seria invocat a Mataró com a defensor de la gent de mar en les seves lluites contra la pirateria d’aquells temps.[4] Avui, la festa de Sant Simó (28 d’ octubre) és una de les més populars de totes les que es celebren a Mataró. És tradició, aquell dia, comprar el “sabre” de pastisseria.

En aquest indret, al peu de la carretera N-II, hi van a parar el Camí Ral i la Ronda Cervantes, avui importants vies de comunicació.[5] A poca distància hi ha un conegut bloc d’ apartaments conegut precisament amb el nom de Sant Simó.

 

 

 



[1] http://patmapa.gencat.cat/web/guest/patrimoni/arquitectura?articleId=HTTP://GAUDI_ELEMENTARQUITECTONIC_8712

[2] GRUP LLAVOR: Fonts. Itineraris…”. Op. Cit. Pàg. 248.

[3] http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2765

[4] Existeix molta bibliografia referida a l'ermita de Sant Simó. Vegeu especialment els estudis efectuats per Mn. Josep Colomer i Busquets i fets públics en les diferents edicions de les Sessions d'Estudis Mataronins, organitzades pel Museu Arxiu e Santa Maria de Mataró.

[5] En aquestes vies urbanes s’hi situen botigues o establiments com El Porronet, la Granja Sant Simó, Haimer, Celia, Dreams Colors Perruquers, Bar Alsus 2 o el Racó d’ en Badó.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs