Cookie Consent by Free Privacy Policy website

RICART, CAN

 

Del segle XVIII, concretament del 1786,[1] és una cereria (del 1921) i una botiga de cafès, de la família Ricart [2] i dels cafès La Manigua [3], situada a la cantonada dels carrers de Santa Maria i de la Beata Maria [4]. La regentà durant molts anys la família Ricart (d’ aquí el nom) i, particularment als anys trenta, Narcís Ricart. També, després Josep Masjuan i Ricart, que era fill de Josep Masjuan i Martí i d’ Elvira Ricart i Coll, germana de Narcís.

Josep, que vivia al carrer Nou, es va casar amb Antònia Codina i Soler. Fills seus serien Roser, Mercè i Josep Mª. Josep Masjuan i Ricart va morir el 1985, als 82 anys.

Avui és una botiga que, amb el nom de Cereria Masjuan, ha amplificat la oferta dels seus productes de venda. També era molt coneguda a Mataró, des del 1808, la Cereria de Josep Serra i Contijoch, al carrer de Sant Cristòfol núm 17 (regentada abans per Jaume Tardà, fundada el 1808). Una altra botiga de cafès a Mataró és Cafès Solé, del carrer de Sant Joan 45.

 

 

 



[1] http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2663

[2] Els orígens de la cereria es poden situar el 1786. És el 1871, quan Francesc Ricart i Soler, de Barcelona, va venir a viure a Mataró, als 30 anys. El 1966 s' unificaria la venda de cafè i de cacau amb el negoci de la cera.

[3] La venda de cafès amb aquest nom data del 1915.

[4] http://www.mataro.cat/web/portal/ca/campanya/OpenPuigiCadafalch/documents/48hOPEN_llibret.pdf

(Pàgs. 58-59).

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs