Cookie Consent by Free Privacy Policy website

RECODER, CAN

 

Estructurada com una Societat Anònima, Can Recoder seria una fàbrica prou coneguda de Mataró, del món del tèxtil. Originàriament dedicada a la fabricació de mitjons i després a la confecció en general, l’ empresa estava situada on avui hi ha la Plaça de la Brisa, amb accés pel que és ara la part alta del carrer de J. A. Clavé. Al 1962 hi treballaven 140 persones i va tenir activitat fins a la dècada dels setanta. N’ eren propietaris els germans Jaume, Francesc i Josep Mª Recoder i Esquerra.

 

// Can Recoder era d’ altra banda, una casa de pagès avui desapareguda que estava situada a la Llàntia, a la part més alta del Torrent d’en Boada. Can Cirereta, i per descomptat Can Boada són també conegudes històricament en aquest sector.

 

// En darrer terme Can Recoder és una propietat del terme municipal de Dosrius que queda al costat de Can Raventós i de Can Flo, al Veïnat de Padró, al camí de la Creueta i al vessant sud del Turó del Cucut. Es tracta d’ una casa de construcció típica de la zona, construïda entre 1910 i 1915, coberta a quatre vents. La família Lahoz en fou propietària fins que posteriorment fou adquirida per la família Recoder-Miralles.[1]

 

 

 



[1] http://www.diba.cat/documents/429042/586bda71-6944-4fbd-9b10-72515f9152ba. (Fitxa núm. 59).

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs