Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PRUNA, CAN

 

Conjunt rural amb una construcció residencial de l’any 1950, i un annex recent. A la finca hi ha una alta productivitat agrícola i mecanismes moderns per la comercialització dels productes. S’han realitzat reformes a l’interior de la construcció antiga al costat de la casa principal, substituint definitivament el volum antic de dos plantes per un d’ una sola. A l’altre costat i visible des del camí d’accés –que és el que prové de les Cinc Sènies- hi ha la bassa rodona de rec rodejada d’un important entorn vegetal. En la finca hi ha grans hivernacles i un magatzem de recent construcció agrícola. També ha estat coneguda com Can Roca, Can Miró i Can Mingo. [1]

És el número 41 del Veïnat de Mata. Avui, un Pla Especial per a Masies i Cases rurals en preveu la seva rehabilitació i la seva possible adaptació a diferents usos. [2]

 

// També és Can Pruna una casa situada a les Hortes de la Carretera de Barcelona, on aproximadament es troba avui el carrer de l’ Overlocaire. Antigament formava part de la finca de Can Batista.

Veure el llibre "Ramon Lleonart de Can Seraneta. Memòries d'un pagès del segle XX al Rengle mataroní" on en David Farell i en Francesc Navarro expliquen les memòries d'en Ramon Lleonart, pagès mataroní que va fer de pagès a Can Pitongo d'Argentona.

 

 

 



[1] Amb el nom de Can Mingo o Can Domingo es denomina també una masia de la part nord-est de Mataró, anant cap a Sant Andreu de Llavaneres, al costat mateix del Torrent Forcat i al sud de la urbanització Can Quirze.

[2] http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/document/originals/urbanisme_docs/exposicio_publica/pe047_2/fitxes_001_050.pdf. Veure fitxa 27.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs