Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PINYETERA, CA LA

 

La botiga de confeccions, coneguda popularment com Ca la Pinyetera, estava situada a la Riera 62, al costat mateix de la Sabateria Royalty [1]. Era regentada per Margarida Humà i Solà. De fet la primera botiga de la Pinyatera –nom perquè la mare de Margarida segons sembla havia venut pinyons pel carrer- s’ havia localitzat a la Plaça Xica.

Era una botiga-taller de roba d’ home, dona, nena i nen... però també cobrellits, flassades, hules, puntes de coixí, gorres, articles de pell, etc…etc… i, amb el pas del temps, quedaren al davant del negoci Maria Ribas i Humà –filla de Margarida- i el seu marit Joaquim Carbonell i Gudayol.

La botiga tancà l’ any 1955. Després d’ unes operacions, el Banco Exterior de España comprà l’ edifici de la botiga i els adjacents de la Banca Arnús –que estava tancada- i del Cafè Peninsular.

 

 

 



[1] A la sabateria Royalty es venien sabates de Can Segarra, de Barcelona. Durant molts anys nois i noies de Mataró hi anaren a comprar les sabates “Gorila”, molt populars al seu temps. Regalaven una pilota de goma de color verd.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs