Cookie Consent by Free Privacy Policy website

PARC FORESTAL, EL

 

Queda situat a les afores de Mataró, a la falda del Turó d’en Dori, té el nom oficial de “Francesc Robert i Graupera” perquè en va ser promotor qui de 1973 a 1977 fou alcalde de la ciutat. Francesc Robert havia estat Director General de l’Institut de Conservació de la Naturalesa (ICONA).

El Parc Forestal, construït en diferents fases, va ser inaugurat l’any 1975. Disposa de múltiples pistes dedicades a la pràctica d’esports, un mirador sobre la ciutat i també molts espais dedicats a l’exercici de l’oci i de l’esbarjo dels ciutadans.[1] S’ hi accedeix per una carretera asfaltada que prové de la ciutat. I des de les denominades Roques del Bon Dia [2], que queden pràcticament a l’ entrada principal del Parc, un nou camí –ara ja de sorra- porta a la Cornisa i a Can Bruguera. [3]

 

 

 



[1]Diferents referències o explicacions relatives al Parc Forestal, es troben en el llibre “Converses amb Francesc Robert Graupera. La transició des de l’ Alcaldia de Mataró, 1973-1977”, d’ Albert Punsola. Forma Color. Pàgs. 191-197.

[2] Amb aquest nom o també el de Roca del Bon Dia es designa tot el paratge que és on acabava la Carretera de Cirera que, construïda per la Diputació de Barcelona l’ any 1959, s’ iniciava al Parc Municipal, també dit ara Central.

[3] Per a examinar molts mapes i plànols de la ciutat de Mataró, veure http://mapes.mataro.cat/, un servei editat l’ any 2018 pel mateix Ajuntament de Mataró.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs