Cookie Consent by Free Privacy Policy website

MILLAN, PAVELLÓ MUNICIPAL EUSEBI

 

Habilitat per a diferents tipus de competició esportiva (inaugurat l’ any 1985) i fins i tot per altres activitats recreatives o culturals, és de propietat municipal i es localitza al Pla d’ en Boet, pràcticament a l’ encreuament dels carrers de Sant Cugat i de Sant Valentí. [1] Hi entrenen grups i equips esportius provinents de diferents sectors i d’ entitats de la ciutat i molt particularment l’ A.E. Boet Mataró, del propi sector..

Eusebi Millan va ser el sacerdot escolapi que va introduir el bàsquet a casa nostra, després de la seva estada a Cuba. Havia nascut a Soria, l’ any 1886 i morí a Alella, el 1954. El primer equip que ell va fundar a Santa Anna era anomenat Universitari Santa Anna (USA). [2] Altres equips autèntics pioners del bàsquet a la ciutat foren l’ Iris BC; la EU Mataró; l’ Estètic; Amateurs; Científic; Sportsfounders; Penya Llevant; Five Devils i el Premilitar, d’ on sorgí l’ Iluro S.C., precursor del Club Esportiu Mataró. [3]

 

 

 



[1] http://www.mataro.cat/portal/ca/Esports/instalacions/content/poliesportiu_eusebi.html

[2] Veure “L’ Abans”. Op. Cit. Pàgs. 555-557.

[3] Es jugava a bàsquet on hi havia també el camp de futbol de l’ Iluro, és a dir, on és ara la Ronda d’ Alfons Xè el Savi. Més tard, al Passeig Carles Padrós, on hi ha avui el Palau Josep Mora.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs