Cookie Consent by Free Privacy Policy website

MACIÀ, CAN

 

Casa de pagès (Veïnat de Mata, 51) situada al Pla del Castell, a les Cinc Sènies. També és coneguda com Can Pitongo. També amb el nom de Can Pitongo hi ha una casa pairal situada al terme d’ Argentona, estretament relacionada amb la família de Mataró. [1]

Joaquim Perajoan i Casals, que va morir el 1955, als 75 anys, vivia a aquesta casa. S’ havia casat amb Teresa Farrés i Dangla i van ser els pares de Salvador, de Francesca, de Joan, de Miquel i de Maria, casats respectivament amb Isabel Fortí, amb Josep Macià, amb Rosalia Tubau, amb Mª Teresa Fontané i amb Jordi Llibre.

Es tracta d’ una casa rural construïda a l’any 1939, amb una tipologia molt pròpia de la zona, amb planta gairebé quadrada i dues plantes amb una terrassa a la planta superior i amb un magatzem separat de la casa i una bassa rodona tradicional pel reg.

Avui, un Pla Especial per a Masies i Cases rurals en preveu la seva rehabilitació i la seva possible adaptació a diferents usos. [2]

 

 

 



[1] http://www.icc.cat/vissir3/. Cal cercar el nom que interessa i fer l’ aproximació amb el “zoom”.

[2] http://www.mataro.cat/web/portal/contingut/document/originals/urbanisme_docs/exposicio_publica/pe047_2/fitxes_001_050.pdf. Veure fitxa 34.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs