Cookie Consent by Free Privacy Policy website

LLINÀS, TINTS

 

Nom popular del tint existent entre el que ara són el carrer d’ en Llull i de Tetuan, que correspondria a l’ espai que ara és una plaça. Les oficines estaven al carrer Fray Luís de León 79 Bis.

A les darreries dels anys setanta del segle XIX, Llorenç Llinàs i Pi, casat amb Francesca Argimon i Borrell inicià aquesta activitat en un terreny que era propietat de Teodoro de Matas i de Dumont. El tint es coneixia també com “Ennoblecedora Textil Llinàs, S.A.” (Entellisa).

Fills de Llorenç Llinàs i de Francesca Argimón serien Miquel (que es casaria amb Francesca Colomer i Fors i després amb Magdalena Guàrdia i Serra); Llorenç (1882-1949, que es casà amb Sofia Ruíz i Horta, morta el 1972 als 83 anys); Manuel (marit de Trinitat Fucho i Avenzoa); Dolors (que seria la muller de Joaquim Castellà i Comas); Joana (que es casaria amb Josep Sivilla i Julià) i Joaquima (que va ser la dona de Josep Fontrodona i Vilardebó).

El tint de Can Llinàs havia treballat per moltes empreses mataronines del tèxtil i funcionà fins el 1992. Els Llinàs i Argimon vivien al carrer de Fray Luís de León.

 

 

 

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs