Cookie Consent by Free Privacy Policy website

LINARES, TALLERS J.

 

Empresa mataronina constructora de maquinària de gènere de punt creada oficialment l’ any 1976.

Josep Linares Fernández, el 1926 s'establí pel seu compte al carrer de la Cooperativa, en uns locals que abans eren l'antiga fàbrica Lluró, de fustes. Linares es dedicà a la transformació de les antigues "Scott" i "Schubert" per mitjons.

El 1950 va adquirir de Tallers Roure, una patent per a perfeccionar uns tallers circulars que fabricaven mitges i mitjons. El 1952 es traslladà al carrer de Castaños i un xic més tard (1958) amplià encara més les seves instal.lacions, al mateix carrer. L'empresa tancà les seves portes el 1989.[1]

Josep Linares s' havia casat amb Manuela Peñaranda García. Fills seus van ser Pere (empresari del taller de maquinària del tèxtil, situat al carrer de Castaños i que va acabar les seves activitats el 1989 i Regidor de l'Ajuntament de Mataró pel denominat Terç Sindical); Josep Mª (mort el 2002, als 62 anys); Concepció i Anita.

Altres conegudes empreses de fabricació de maquinària tèxtil de Mataró eren: Albo, S.A.; Abril, S.A.; Talleres Pruna, S.A.; Trabal, S.A.; Talleres CYPP; Suministros Ind.Tex; Torres y Cia; Fundició Font; Fundició Sant Crist; Fundició Roure; Talleres Ray; Telcisa; Talleres Tomas; Talleres Merino i Talleres Acerman.

 

 

 



[1] BUTLLETÍ. Museu del Gènere de Punt. Núm. 7. Març de 2003.

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs