Cookie Consent by Free Privacy Policy website

IBORRA, CA L’

 

Casa de pagès situada al Veïnat de Valldeix (número 24), a sobre de Can Gener i al costat de les actuals instal.lacions de la U.R.Laru. També era coneguda com Can Lledó i, a finals del segle XIX, per Ca la Laia.

Cap als voltants de 1930, amb estil noucentista, l’ arquitecte J.S. Roig va dirigir la construcció de l’ actual Casa Iborra, com a casa d’ estiueig de la família. Actualment és un restaurant i la seva adreça oficial és Riera de Can Gener 24. [1] Al seu costat hi ha Can Cantallops, utilitzada com a masoveria, amb dintells gòtics de pedres dovellades, provinents de Ca la Laia que, de fet, estava situada darrere dels edificis actuals.[2]

 

// També, Ca l’ Iborra és una casa de pagès que es troba al nord del Turó d’ en Cabanyes i del de la Creu d’ en Serra, a l’ est del Turó d’ en Martí i a l’ oest d’ on comença la serra de Can Bruguera, dins al terme municipal de Mataró però molt a prop dels límits de Dosrius i d’ Argentona.

Les aigües d’ aquest sector van a parar al Torrent de Maians i a la Riera d’ Argentona. Cases properes són Can Canyameres i Ca l’ Espar.

 

 

 



[1] www.caliborra.com

[2] http://www.mataro.cat/portal/contingut/document/originals/urbanisme_docs/exposicio_publica/pe047/fitxa_34.pdf

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs