Cookie Consent by Free Privacy Policy website

ESPORTS, CAMP MUNICIPAL

 

Popularment camp del Club Deportiu Mataró –per a ser la seu del club de futbol més important de la ciutat- es troba ubicat entre el Passeig Carles Padrós, la Ronda d’ Alfons Xè [1], el Passeig Cabanellas i el carrer Pasqual d’ Aragó.

De tota manera al camp municipal d’ esports esmentat hi desenvolupen les seves competicions habituals molts altres clubs de futbol de la ciutat. Al costat mateix del camp de futbol, també em terrenys municipals i donant al passeig Carles Padrós, hi ha el Palau d’ Esports “Josep Mora”, per a la pràctica del bàsquet (1968). [2]

Els precedents d’ aquest camp es troben (1912) en uns terrenys existents a sobre del convent de les Caputxines, que pertanyia al Foment Mataroní, que era conegut com el camp de l’ Iluro i que quedà inhabilitat en obrir-se la Ronda d’ Alfons Xè, antigament Ronda Cabanellas. Actualment també es coneix amb el nom de Camp del Centenari.

Altres camps de futbol de la ciutat en aquells temps van ser el de l’ Stadium (al Camí de la Geganta) i el de la Mataronina –antic camp de Tiro Nacional- a Rocafonda.

Altres camps municipals d’ esports, dedicats especialment a la pràctica del futbol, són el de Vista Alegre, al carrer d’ Almeria; el del Camí del Mig; el de Cirera; el de la Llàntia i el del Pla d’ en Boet.

 

 

 



[1] En aquest tram de la Ronda Alfons Xè, colindant amb el camp de futbol, s’ hi localitzarien diferents botigues o establiments: Casal de Joves, Phonworld, Art Culinari, Restaurant Oriental, Folgarona S.L., Assessors Advocats, Felben (llibreria), Iluro.Sec (tintoreria), Ambient Nou, Javier Equip, El Gattopardo...

[2] http://www.mataro.cat/web/portal/ca/Esports/instalacions/content/campfutbol_municipal/

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs