Cookie Consent by Free Privacy Policy website

CROS, EL

 

Veïnat al sud del terme municipal d'Argentona, confrontant amb el de Mataró. El topònim Cros és ja referenciat al 1362.[1] És una zona de moltes fonts. [2]

En aquest veïnat s’ hi troba Can Garí, obra modernista (1899) de l’ arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch, amb interessant arquitectura, vitralls, mobles, etc… A les seves immediacions s’ hi localitza l’ ermita de Sant Miquel del Cros, que és de 1929 [3] i una característica torre per a elevar les aigües que va fer construir la mateixa família Garí [4]. A la part baixa del veïnat, hi ha el Polígon Industrial del Cros, un petit territori del qual queda inclòs dins el terme de Mataró.

Per a accedir a la zona, el Camí del Cros s’identificaria en bona part amb la Ronda del Cros i, des del Camí del Mig, s’orientaria vers el veïnat del mateix nom, ja dins del municipi argentoní.

 

 

 



[1] http://ca.wikipedia.org/wiki/Portal:Catalunya/Sol%C2%B7licitats_-_Nomencl%C3%A0tor_Oficial_de_Catalunya/Maresme

[2] Destacaríem la del Viver, la del Pescador, la de l’ Anguila, la de Sant Miquel, la de Can Cusani, la de Can Patet, la de Can Vives, la de la Plaça de l’ Arròs i la de Can Negoci.

[3] http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2804

[4] http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2518

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs