Cookie Consent by Free Privacy Policy website

CONSTRUCTORA MATARONESA, LA

 

Era una cooperativa de producció de paletes, creada l’ any 1877. Hi havia tot tipus d’ ajudes socials per a casos de malaltia o accidents i també activitats culturals i recreatives. A més funcionava la seva secció de consum.

Un dels edificis coneguts de Mataró, que fou construït per aquesta cooperativa, és “La Farinera Mataronina”. Altres cooperatives de l’ època, a Mataró, foren “La Llavaneres”, “La Mataronesa” i “La Marítima”.

Segons Albert Garcia Espuche i Manuel Guàrdia i Bassols [1], basant-se en la premsa del moment, la Constructora Mataronesa va ser “fundada por el malogrado José Vallverdú, hoy Dimas Vallcorba y Cia. Para mayor comodidad de las personas que se dignen favorecerla con sus encargos, además del despacho que tiene instalado en esta localidad, calle de Santa Teresa 39, ha construído una sucursal en Barcelona, calle de Manso (...)”. L’ evolució del caràcter social de l’ empresa és doncs prou evident.

 

// Constructora Mataronesa seria també una empresa mataronina, creada el 1987, dedicada a la construcció d’ obres o a l’ edificació, que està localitzada al carrer Carrasco i Formiguera, al Pla d’ en Boet. A principis de l’ actual segle tenia una quarantena de treballadors.

Altres empreses mataronines dedicades a la construcció que en aquells moments superaven la vintena de treballadors eren Ferros Iluro, Dentell S.A., IOMSA, Grup García Cano, Cooperativa la Llàntia, Grup Cornisa/Concisa, Chacosa i Anglada S.L.[2]

 

 

 



[1] “La construcció d’ una ciutat: Mataró 1500-1900”. Patronat Municipal de Cultura de Mataró. Editorial Alta Fulla. Caps de Bou, 11. Mataró 1989. Pàg. 242.

[2] http://www.axesor.es/Informes-Empresas/457598/CONSTRUCTORA_MATARONESA_SL.html

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs