Cookie Consent by Free Privacy Policy website

CAPGROSSOS DE MATARÓ

 

Denominació prou coneguda de la colla castellera de Mataró, que tenen seu pròpia al Passatge de Mariona Galindo i Lora [1], núm 1, donant al carrer Herrera. La seva seu disposa d’ un conegut bar i espai de trobada.

Es tracta de la colla gegantera representativa de la ciutat i de tota la comarca, amb una progressió realment ascendent des dels seus orígens. Té més de 1000 socis, provinents de Mataró i de moltes altres localitats del Maresme. La seva indumentària recull els colors de la bandera de Mataró (camisa blava i faixa vermella), amb pantalons blancs.

La colla va ser creada a principis de 1966 i com a colla castellera, a més de participar en moltes festes majors o ciutadanes de diferents localitats catalanes, col.labora en múltiples activitats socials, culturals i lúdiques de la ciutat de Mataró.[2]

 

 

 



[1] Mariona Galindo era una noia castellera de 12 anys que tingué un greu accident a la Diada de les Santes de l’ any 2006, mentre s’ estava enlairant “un 4 de 9 amb folre”. Moriria uns dies després (4 d’ agost).

[2] http://ca.wikipedia.org/wiki/Capgrossos_de_Matar%C3%B3#Millor_actuaci.C3.B3

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs