Cookie Consent by Free Privacy Policy website

CABRÉ I JUNQUERAS, S.A.

 

Empresa de serveis funeraris, organitzada en forma de societat anňnima, que queda ubicada en el denominat Tanatori de Mataró i que té altres dependčncies en diferents localitats del Maresme i de les proximitats de Mataró. [1]

El Tanatori fou inaugurat l’ any 2002, en complir-se el centenari de l’ empresa que el gestiona, inicialment coneguda per funerŕria “La Sepulcral” (1902), establerta al carrer de Sant Benet on el Sr. Miquel Junqueras i Font, el primer propietari, vivia i treballava de fuster.

Més tard (1906), la funerŕria –coneguda popularment com Can Junqueras- es traslladaria al carrer de Santa Maria, a la cantonada amb el Carreró. El gendre de Miquel Junqueras, Josep MŞ Cabré i Freixas, casat amb Angelina Junqueras, en va ser després el responsable i durant molts anys, la Funerŕria estaria establerta al carrer de la Coma.

Els seus fills i néts s’ encarregarien de dirigir el que ara és el Tanatori, ubicat al carrer d’ Aristňtil, a la zona de Cirera.[2] Altres funerŕries existents ja als anys trenta del passat segle foren la Funerŕria “Les Santes” (del carrer Pujol 38) i “La Dolorosa” (al de Sant Agustí 11).

 

 

 



[1] http://www.cabrejunqueras.cat/

[2] http://www.funeraries.cat/tanatoris/tanatori-de-mataro/

<<<=== Retorn pŕgina principal Mataró: Noms de llocs