Cookie Consent by Free Privacy Policy website

CABANYES, CAN

 

Situada ja en el terme municipal d'Argentona, és una masia molt popular i coneguda que queda al peu mateix del Turó de la Creu d'en Serra, una de les fites delimitatòries dels termes d'Argentona i de Mataró i a l'esquerra de la Riera d'Argentona.

És del segle XVI i té pintures murals en el seu interior, grans finestrals, portal adovellat i escuts nobiliaris. També és interessant comentar que té teulada a quatre vents.[1]

També era coneguda com el Mas Estrany de la Pujada, al segle XIII. En el XIV, per dret hereditari, passaria en propietat a la família Cabanyes d’ Òrrius. Un altre nom amb el qual també seria conegut és Mas Verdaguer.

El Mas Cabanyes, situat al Veïnat de la Pujada, tenia aleshores les dimensions i distribució que presenta en l'actualitat, donat que tant el seu estil renaixentista com l'escut de l'entrada que duu l'any 1565, són anteriors a l'inventari realitzat el 1588. Aquest era un dels masos més importants d' Argentona, amb unes 80 quarteres de terra dividides en deu peces, sembrades de forment, mestall, sègol, vinya, lli i bosc.

 

 

 



[1] http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=2527

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs