Cookie Consent by Free Privacy Policy website

CABAÑES, CASA JOAQUIM

 

Metge de professió, tenia la seva residència al carrer d’ en Molas núm. 27 i la seva consulta a la Riera. Joaquim Cabañes i Barba (1887-1951) s'havia casat amb Maria Giralt d' Arquer.

Molt conegut a Mataró, fou elegit regidor (Districte Primer) a les eleccions del 12 d'abril de 1931, en nom de la Coalició Republicana i Socialista, com a militant d' Acció Catalana (AC). Després, va ser membre de la Comissió de Govern, que estava integrada, a més, per Francesc Anglas i Sarlat (socialista), Francesc Rossetti i Sánchez (Federal), Jaume Recoder i Esquerra (AC), Josep Rabat i Simon (AC) i presidida per Josep Abril i Argemí (Republicà Federal), com a alcalde, i per Jaume Comas i Jo (socialista) com a tinent d'alcalde.[1]

 

 

 



[1] Altres metges coneguts als anys trenta del passat segle que tenien la seva residència no massa lluny de la del Dr. Cabañes foren Lluís Viladevall (al mateix carrer Molas), Lluís Sanjuan (a la Muralla de Sant Llorenç), Lluís Marimon (al de Santa Teresa) i Antoni Campamar (al carrer d’ Amàlia). I encara Manuel Guanyabens (al de Barcelona), Francesc Esteban i Agustí Montaner (al de Lepanto) i Josep Mª Ramentol (al de Sant Agustí).

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs