Cookie Consent by Free Privacy Policy website

ALEÑÀ, CA L'

 

Fàbrica propietat d'Antoni Aleñà i González. Conjuntament amb el seu germà Alfred, iniciaren, el 1958, la seva tasca com a fabricants amb una modesta màquina circular de teixits de punt que ells mateixos van idear.

L’ empresa es situaria al carrer Garrotxa de Mataró. Comercialitzava marques prou conegudes (roba interior i de bany) com “Bonpunt-Anabel”. [1] L’ any 1962 tenia una vintena de treballadors però al 1996 en tenia gairebé 200. L’ empresa també tingué fàbrica a Andalusia. De tota manera, el gènere de punt va entrar en una fase general de recessió, a partir dels anys setanta del passat segle XX i avui les empreses existents tenen una capacitat relativa, tot i que continua essent un factor important en el panorama de l’ activitat econòmica de la ciutat.[2].

 

 

 



[1] LLEONART, Pere; MACÍAS, Pere i ARDÈVOL, Maria: "El Maresme: Les claus de la seva contínua transformació". Servei d'Estudis de Banca Catalana. Barcelona 1981. Pàg. 104.

[2] Per a conèixer un llistat de les empreses del gènere de punt existents avui a Mataró, veure: http://www.emaresme.com/servicios/otros/?poblacion=Mataró&seccion_id=638&page=440

<<<=== Retorn pàgina principal Mataró: Noms de llocs